Hardsolderen

Het hardsolderen van metaal

Als u op zoek bent naar een methode voor het hardsolderen van staal, of het hardsolderen van metaal, neem dan eens contact op met RF Heating Consult. Wij zijn een bedrijf dat al sinds 2006 gespecialiseerd is op alle gebieden van verhittingsprocessen. Wij leveren diensten, producten en oplossingen op het gebied van hoog frequent techniek en alles wat daar omheen hangt. Ook houden wij ons bezig met RF Power Generators en Amplifiers. Wij hebben een zeer gespecialiseerde kennis op dit gebied en worden dan ook vaak ingeschakeld door bedrijven die deze kennis nodig hebben voor een project. In ons eigen laboratorium doen wij daarnaast uitgebreid procesonderzoek en experimenten, om onze kennis op die manier nog meer te vergroten.

Hardsolderen

Bij hardsolderen, wat ook wel inductief solderen wordt genoemd, spreken we over een verhittingsproces waarbij twee of meer materialen samen worden gevoegd. Dit gebeurt dan door middel van een andere metaallegering, met een lager smeltpunt dan de overige materialen. Inductieverwarming is eigenlijk de perfecte manier om te zachtsolderen of hardsolderen. Dit is onder andere te danken aan de grote betrouwbaarheid, de reproduceerbaarheid van het proces, de geheel contactvrije overdracht van energie, het zeer hoge energie rendement, alsmede het feit dat het vlamloos plaatsvindt. Positief aan deze methode is dat er in zeer korte tijd warmte wordt opgewekt en dat je selectieve gebieden kunt verhitten.

Aan de slag met RF Heating Consult

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden op het gebied van het hardsolderen van staal en hardsolderen van metaal, dan kunt u hier altijd contact over opnemen met ons. Elders op onze website vindt u daarnaast uitgebreide informatie over de verschillende processen waar wij mee werken. Bij ons bent u altijd aan het juiste adres voor maatwerk. Wij kunnen ons zeer flexibel aan uw wensen aanpassen en we proberen samen met u altijd de beste oplossing voor u te vinden.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.