Inductief gloeien

De voordelen van inductief gloeien

Als u op zoek bent naar een manier van gloeien die meetbaar, reproduceerbaar en beheersbaar is, dan raden we u aan om eens naar de voordelen van inductief gloeien te kijken. Bij dit proces wordt een metaal langere tijd blootgesteld aan een hoge temperatuur, waarna het weer geleidelijk wordt afgekoeld. Door middel van inductie gloeien wordt de hardheid van het metaal verminderd, maar wordt de taaiheid van het materiaal wel verbeterd. Het heeft specifiek betrekking op het proces dat nodig is om een materiaal naar het punt wordt gebracht dat het zachtst mogelijk is. Een dergelijk ontlaatproces verzacht het metaal, maar niet in de gehele mate waarin dit mogelijk is. RF Heating Consult is expert op het gebied van inductief gloeien.

Inductie gloeien met RF Heating Consult

Als u voor het gloeien, verhitten of solderen op inductieve wijze samen wilt werken met een bedrijf dat hier veel ervaring in heeft, dan raden we u aan om eens contact met ons op te nemen. Wij zijn een bedrijf dat zich al sinds 2006 bezighoudt met het aanbieden van diensten op het gebied van hoog frequent techniek. Wij profileren ons door onze grote kennis op dit gebied en hebben daarnaast een groot netwerk aan ervaren specialisten waar we mee samen werken. We vergroten onze kennis in ons eigen laboratorium, waar we experimenten en procesonderzoek doen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten altijd de best mogelijke processen krijgen aangeboden.

Inductie gloeien op maat

Wij bieden onze diensten op maat aan, waarbij we altijd rekening houden met de wensen van de klant. U kunt dan ook altijd contact met ons opnemen als u meer wilt weten over wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt ook altijd een kijkje nemen op de overige pagina’s van onze website, waar wij over al onze producten en toepassingen veel informatie hebben staan. Zo kunt u zich alvast inlezen in onze mogelijkheden.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.