Inductief solderen

De voordelen van inductief solderen

Bent u op zoek naar een bedrijf dat producten en toepassingen aanbiedt op het gebied van inductief solderen? Neem dan eens contact op met RF Heating Consult. RF Heating Consult is een bedrijf dat al sinds 2006 actief is op het gebied van Hoog frequent techniek en aanverwanten. Wij hebben zeer veel kennis op dit gebied en zorgen ervoor dat deze kennis constant wordt uitgebreid. In ons eigen laboratorium gaan we constant op zoek naar nieuwe methodes van verhitting en proberen we manieren te vinden om onze processen te verbeteren. We vertellen u hier graag meer over, waarbij we dan samen met u alle mogelijkheden kunnen doorspreken.

Wat is inductief solderen?

Bij inductie solderen worden twee of meer gelijke dan wel ongelijke materialen samengevoegd door middel van een andere metaallegering. Dit is dan een legering met een lager smeltpunt dan de twee andere materialen. Het is een perfecte manier voor zowel hardsolderen als zachtsolderen, wat onder andere te danken is aan de betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid, maar ook aan de contactvrije manier waarop energie wordt overgedragen, het hoge energie rendement en het feit dat dit een vlamloos proces is. Het is zodoende een zeer veilig proces dat ook nog eens effectief is. De warmte wordt zeer snel opgewekt en het is dan mogelijk om juist een bepaald gebied selectief te verhitten.

Meer weten over inductie solderen?

Inductief solderen brengt een aantal grote voordelen met zich mee, zoals u hiervoor heeft gelezen. Elders op onze website vindt u meer informatie over inductie solderen, waarbij het proces in meer detail wordt uitgelegd. We staan ook altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt hier contact over opnemen met ons en een vrijblijvende afspraak maken met onze experts. Deze vertellen u dan alles over de mogelijkheden die u bij ons hebt en hoe wij u kunnen helpen onze methodes en producten effectief te gebruiken in uw eigen processen.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.