Inductie verwarmen staal

Staal inductief verwarmen met RF Heating Consult

U bent op zoek naar een perfecte oplossing voor het inductie verwarmen van staal? Voor een bedrijf met veel kennis op het gebied van staal inductief verwarmen neemt u contact op met RF Heating Consult. Wij zijn een bedrijf dat al sinds 2006 oplossingen aanbiedt op het gebied van hoog frequent techniek en zaken die daaraan verwant zijn. Wij lichten u graag toe wat wij allemaal voor mogelijkheden aan u kunnen bieden en gaan graag met u om de tafel om door te spreken wat uw wensen zijn. Wij zijn een bedrijf dat constant bezig is met het verbeteren van onze processen. Wij hebben een laboratorium waar constant onderzoek wordt gedaan naar nog effectievere manieren om staal inductief te verwarmen.

Toepassingen bij RF Heating Consult

Als u op zoek bent naar een bedrijf dat vele verschillende diensten aan u kan aanbieden op het gebied van inductief verwarmen, neem dan contact op met RF Heating Consult. Wij bieden een breed assortiment producten, zoals semi conductor generators, spectral pyrometers, cooling units en tube generators. Deze kunnen voor meerdere toepassingen gebruikt worden. U kunt daarbij denken aan inductief harden en inductief smeden, maar ook aan inductief gloeien, smelten en solderen. Wij zijn vertegenwoordiger van de producten van het gerenommeerde Duitse bedrijf Himmelwerk, dat tot de top van haar specialisme behoort.

Inductie verwarmen van staal

Wat is inductie nu eigenlijk precies? Het gaat hier om een natuurkundig verschijnsel waarbij een elektrische spanning wordt opgewekt over een geleider. De geleider bevindt zich in een veranderend magnetisch veld, of hij beweegt zich door dit veld heen. Op deze manier wordt hitte opgewekt. Er zijn vele voordelen aan inductief verwarmen. Zo levert dit een constante bron van verwarming met steeds dezelfde hitteopbrengst en is er geen open vlam nodig bij het verwarmen. Meer weten over de voordelen en mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.