Inductie verwarmen

Inductie verwarmen met RF Heating Consult

Voor het inductief verwarmen van staal en metaal heeft u een bedrijf nodig dat hier alles van weet. En bedrijf met ervaring, dat constant bezig is met het verbeteren van haar processen. U bent dan bij ons aan het juiste adres. Wij zijn RF Heating Consult, een bedrijf dat al sinds 2006 bezig is met het aanbieden van producten en diensten op het gebied van Hoog frequent techniek en zaken die daarmee samenhangen. Wij hebben een zeer gespecialiseerde kennis in huis, maar werken daarnaast ook samen met een netwerk van ervaren experts. In ons laboratorium hebben we een breed assortiment op het gebied van HF klaarstaan, waar wij experimenten mee doen en procesonderzoek mee uitvoeren. Zo kunnen wij er constant voor zorgen dat wij u het beste op het gebied van inductieverwarming kunnen bieden.

Inductie verwarmen

Bij inductie verwarmen hebben we het over een proces waarbij gebruik gemaakt wordt van magnetische en/of elektrische velden die snel ompolen. Hierdoor wordt warmte opgewekt binnen het voorwerp zelf. Er is een behoorlijke lijst voordelen van inductieverwarming op te noemen. Zo heeft u hierbij niet te maken met een bron, een tussenmedium of warmte overdrachtsproblemen. U kunt op deze manier selectief en lokaal warmte opwekken, wat onder andere als gevolg heeft dat de omgeving niet wordt opgewarmd, louter het object zelf. Het is een contactloos, schoon proces waarbij elektrische energie wordt opgewekt. Dit brengt als extra voordeel met zich mee dat het instelbaar, reproduceerbaar en meetbaar is. Wilt u meer weten over deze en legio andere voordelen? Neem dan even contact met ons op of bekijk de lijst voordelen die u elders op onze website kunt vinden.

Inductieverwarming bij RF Heating Consult

RF Heating Consult is een bedrijf dat altijd op zoek is naar betere manieren van inductief verwarmen. Wij zijn toegewijd aan het steeds weer verbeteren van onze processen, maar ook aan onze klanten. Maatwerk hebben wij hoog in ons vaandel staan en daar vertellen we u graag meer over.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.