Inductief smeden

Een hele reeks van onderdelen worden “gesmeed” door het gebruiken van inductieverwarming als hittebron, ook wel inductief smeden genoemd.

Met behulp van inductief smeden kan de temperatuur en de positie van te verwarmen gebied uiterst nauwkeurig worden gecontroleerd en leidt zo tot een hoge eindkwaliteit en herhaalbaarheid. Complete lingot- of staafuiteinden kunnen zeer snel worden verwarmd tot een precieze temperatuur. Nauwkeurige “metal vloeiing” en slakvermindering zijn gewaarborgd. Zoals bij de meeste smeedoperaties zullen de componenten door en door moeten worden verwarmd bij temperaturen tussen 1100°C en 1300°C, en zal de inductiewerkspoel moeten worden geïsoleerd met speciale materialen om uitgestraalde warmte te begrenzen en weerstaan.

Het inductief smeden is schoner, nauwkeuriger en minder vatbaar voor diverse metallurgische gebreken dan met gas of andere vormen van verwarming.

Bij inductief smeden is de energie efficiëncy geoptimaliseerd, aangezien de warmte intern, binnen de componenten wordt gegenereerd waarmee de productiekosten verlaagd worden.

Het eindproduct kan in grootte variëren van kleine bevestigingsmiddelen als gebruikt in de ruimtevaartsector tot krukassen, scheepsassen en andere grote onderdelen.