Inductief verwarmen

Inductief verwarmen met RF Heating Consult

Als het aankomt op verwarmen van materialen zijn er meerdere manieren te bedenken waarop dit gedaan kan worden. Al deze manieren hebben zo hun voordelen, maar bij RF Heating Consult zijn we er van overtuigd dat er geen enkele methode is met zoveel voordelen als Hoog frequent techniek. RF Heating Consult is een bedrijf dat zich al sinds 2006 bezighoudt met deze technologie. Wij hebben een zeer gespecialiseerde kennis van zaken op dit gebied en beschikken daarnaast over een eigen laboratorium. Hier hebben wij een opstelling staan met meerdere apparaten op dit gebied, zodat we onze processen en methodes onder de loupe kunnen nemen en kunnen verbeteren. Daarnaast werken wij ook samen met een groot netwerk aan experts op dit gebied. Zo houden wij onze kennis altijd up to date.

Inductief verwarmen

Inductief verwarmen is, evenals inductief verhitten, een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van snel ompolende magnetische en elektrische velden. Een duidelijke eigenschap hiervan is het feit dat de warmte in het object zelf wordt opgewekt en dat hier geen externe bron voor hoeft te worden gebruikt. Dit brengt een groot aantal voordelen met zich mee. U kunt daarbij denken aan het feit dat er geen warmtebron is, zodat er geen problemen ontstaan bij de overdracht van de warmte. U kunt hiermee selectief warmte opwekken op bepaalde gebieden, waarbij ook alleen het werkstuk opgewarmd wordt en niet de omgeving. Het is een proces dat contactloos en schoon is, waarbij een grote energiedichtheid mogelijk is.

Hoog rendement met inductief verhitten

Als u aan de slag gaat met inductieve verhitting, dan zult u merken dat u hierbij een hoog rendement haalt. Wij vertellen u hier graag meer over in een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. Onze specialisten nemen dan al onze mogelijkheden met u door, zodat u helemaal op de hoogte bent van alle voordelen die onze methode met zich meebrengt.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.