Inductieharden

De werking van inductieharden

Bij RF Heating Consult weten we alles over inductieverwarming en -verhitting en de vele toepassingen die hierbij om de hoek komen kijken. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een specialist op het gebied van inductieharden? Wij vertellen u dan graag wat hier de voordelen en toepassingen allemaal van zijn. Inductief harden is een proces waarbij een wisselstroom door een spoelvormige geleider wordt gestuurd. Hierdoor ontstaat er een magnetisch veld. Als er in dit veld een product wordt geplaatst, ontstaat er door de elektrische spanning een tegengestelde wisselstroom. Hierdoor vormt zich een verschijnsel dat stroomverdringing heet, wat in de kern van het product op gaat treden. Er ontstaat weerstand in het materiaal, waarna de stroom in het werkstuk wordt omgezet in warmte.

Inductief harden

Als het op inductieharden aankomt bent u bij RF Heating Consult aan het juiste adres. Wij zijn een bedrijf met veel kennis op dit gebied. We zijn als sinds 2006 bezig met het perfectioneren van het proces van inductieverwarming. We werken hierbij samen met een groot aantal experts op dit gebied, maar hebben ook een eigen laboratorium tot onze beschikking. Hier hebben we een opstelling met meerdere van onze apparaten, zodat we deze optimaal kunnen testen en verbeteren. We willen u hier graag meer over vertellen in een geheel vrijblijvend gesprek. Bij dit gesprek zullen onze specialisten u toelichten wat de mogelijkheden zijn die we u kunnen bieden.

Inductief harden met RF Heating Consult

RF Heating Consult is al sinds 2006 bezig met hoog frequent techniek en aanverwante zaken. We hebben een zeer gespecialiseerde kennis op dit gebied en delen deze graag met onze klanten. Wij staan ons niet alleen voor op onze grote kennis, maar doen er ook alles aan om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. We bieden maatwerk, waar we u in een persoonlijk gesprek graag meer over willen vertellen.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.