Inductieverhitting

Alles over verhitting door inductie

Bij RF Heating Consult kunnen we u alles vertellen over verhitting door inductie. Dit is een methode van verhitting waarbij u een hoge energiedichtheid bereikt en die het u toestaat een zeer specifiek punt in een object te verhitten. Wij zijn al sinds 2006 bezig met deze manier van verhitten en hebben door de jaren heen veel kennis op dit gebied opgedaan. We werken samen met een uitgebreid netwerk aan experts en hebben hiernaast een eigen laboratorium tot onze beschikking. Het is voor ons belangrijk om niet alleen de beste apparatuur aan te kunnen bieden, maar ook de beste methodes. We hebben een schat aan informatie over dit onderwerp en delen dit graag met onze klanten, die bij ons altijd maatwerk kunnen verwachten.

Inductieverhitting

Wat houdt inductieverhitting precies in? Deze methode van verwarmen wordt ook wel hoogfrequent verwarmen genoemd. Het is een techniek waarbij we gebruik maken van snel ompolende elektrische of magnetische velden. Hierbij is een opvallende eigenschap het feit dat de warmte in het object zelf wordt opgewekt. Er is zodoende geen warmtebron, wat als voordeel heeft dat er ook geen problemen kunnen ontstaan bij de warmte overdracht. Op deze manier kunt u daarnaast heel selectief en lokaal warmte opwekken en wordt alleen het werkstuk zelf verhit, niet de directe omgeving hiervan. Het is een manier van verhitting die zeer schoon is. Aangezien het hier gaat om elektrische energie is alles instelbaar, meetbaar en reproduceerbaar.

Meer voordelen van verhitting door inductie

Er zijn nog meer voordelen op te noemen van verhitting door inductie. Zo produceert deze manier van verhitting geen lawaai, wat bij verhitting door middel van gasbranders wel het geval is. Er is een grote energiedichtheid mogelijk en hierdoor kan een hoog rendement worden gehaald. Er kunnen zeer hoge temperaturen worden bereikt, dit is allemaal eenvoudig en snel in te stellen. Meer weten over deze manier van verhitting? Neem dan vandaag nog contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek!

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.